miercuri, 1 februarie 2012

Poliţia internetului a ajuns şi în România? Unul dintre cele mai mari site-uri de torrente din ţară NU MAI FUNCŢIONEAZĂ. VIDEO




Lupta împotriva pirateriei online a luat amploare anul acesta, iar presiunea caselor de discuri şi a celor de producţie de film începe să se facă simţită şi în România.
În urmă cu două săptămâni, justiţia americană a închis Megaupload.com, unul dintre cele mai mari site-uri de partajare de fişiere din lume, şi i-a arestat pe angajaţii acestuia.

Marţi, poliţia ucraineană a închis Ex. ua, cel mai popular site de unde se puteau descărca muzică şi filme, în respectiva ţară. Se pare că măsura a fost luată după ce mai mulţi giganţi IT, printre care Microsoft şi Adobe, au depus plângeri la adresa fondatorilor site-ului.
În timpul percheziţiilor, poliţiştii au confiscat zeci de calculatoare şi 200 de servere cu aproximativ 6.000 de terabiţi de documente (6,1 milioane de GB). De asemenea, au fost interogate 16 persoane, printre care şi prorietarul Ex.ua, un cetăţean de origine letonă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de distribuire ilegală de muzică, filme şi programe protejate de drepturi de autor, angajaţii site-ului riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare, conform legii ucrainene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu